Tilbake til annonser
Torget
Jan Guillou: Den Aktverdige Morderen (krim) Les Mer Her >
Related Ads

Jan Guillou: Den Aktverdige Morderen (krim) Les Mer Her >

UTGITT 1991.

CAPPELEN FORLAG.

HEFTET POCKET.

444 SIDER.

HEL OG FIN BOK.

SE BILDER FOR MER INFO.

PORTO KR 19.

Jan Guillou (født 17.

januar 1944 i Södertälje i Stockholms län) er en svensk journalist og forfatter med fransk far (Charles Guillou) og norsk mor (Marianne, født Botolfsen).

På grunn av farens franske opphav fikk Jan Guillou fransk statsborgerskap ved fødselen.

Siden 1975 har han imidlertid vært svensk statsborger.

Utenfor hjemlandet er Guillou mest kjent for bokserien om den svenske agenten Carl Hamilton, som er filmatisert og vist blant annet på norsk TV.

I tillegg til den har den historiske romanserien om korsfararen Arn Magnusson og hans innvirkning på historien til det svenske kongeriket vært på bestselgerlistene i flere land.

Guillou kom først i søkelyset som journalist i 1973, da han - sammen med kollegaen Peter Bratt i tidsskriftet Folket i Bild/Kulturfront - avslørte eksistensen av det Svenske Informationsbyrån (IB), IBs agent Gunnar Ekberg, og deres omfattende overvåking av venstreradikale svensker gjennom etterkrigstiden, kjent som IB-affären.

For sin rolle i avsløringen ble Guillou dømt til fengsel for spionasje.

Guillou har også vært programleder for Magazinet på Sveriges Television 1981?1984 samt Rekordmagazinet.

På slutten av 1990-tallet stiftet Guillou det frittstående bokforlaget Piratförlaget sammen med Sigge Sigfridsson, Liza Marklund og kona Ann-Marie Skarp.

Forlaget har nå også fått et norsk søsterforlag, som Guillou publiserer bøkene sine på; Piratforlaget.

Guillou skriver regelmessig for det svenske Aftonbladet, og er en anerkjent deltaker i samfunnsdebatten.

Han har opp gjennom årene stått fram med mye krass kritikk av samfunns- og medieutviklingen i Sverige, og på den måten, hele Vesten.

Avisen Expressen slo i 2009 stort opp at Guillou på slutten av 1960-tallet hadde vært betalt agent hos KGB: «När Expressen i går visade Jan Guillou dokumenten valde han att för första gången bekräfta att han verkligen utfört uppdrag åt KGB: - Jag fick också betalt och fick skriva på kvitton, säger Jan Guillou till Expressens Micke Ölander».[1] Guillou har imøtegått Expressens framstilling, og forklart at KGB-kontakten var et journalistisk arbeid, et mislykket forsøk på å «avsløre» KGBs virksomhet i Sverige.[2][3] TGREF 32

Price: kr 40,-

Opprettet på: 03:38 PM Opprettet av: TORGRIM GAUSTAD
Rediger Beskrivelse | Behandle bilder | Administrere kategorier
Reply to ad
Popular Ads